Αρχική » Announcements
19/03/2018 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
H γκαλερί artshot Σοφία Γαϊτάνη, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Αλεξάνδρου Λιάπη με τίτλο «Κοσμογονία» που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα.
 Η έκθεση με τίτλο “Κοσμογονία” είναι αφιερωμένη στην Ιστορικό Τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν. Κι αυτό γιατί οι διαλέξεις της με το συγκεκριμένο θέμα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη υπήρξαν η αφορμή για να γεννηθεί αυτή η σειρά έργων του Αλέξανδρου Λιάπη.
Για τον ζωγράφο, κοσμογονία σημαίνει γέννηση και δημιουργία. Οι έννοιες της προέλευσης του κόσμου και της ίδιας της τέχνης παίρνουν μορφή με την πολύ ιδιαίτερη προσωπική του γραφή και με βασικό του σύμβολο το αυγό.
Τα πενήντα έργα της έκθεσης έχουν γίνει με λάδια και ακρυλικά. Η εμπειρία χρόνων του δημιουργού μεταφράζεται σε ζωγραφική ποιότητα. Ο τρόπος που χειρίζεται το χρώμα εντυπωσιάζει: πρόκειται στην κυριολεξία για μια έκρηξη χρώματος.
Η κριτικός & ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου γράφει : “Συνδυάζοντας πριμιτίφ στοιχεία αλλά και στοιχεία από την λαϊκή παράδοση καθώς και από όλη την ζωγραφική παράδοση, ο Αλέξανδρος Λιάπης θέλει η αρχική πηγή ενός πίνακά του να είναι άλλοτε ορατή και άλλοτε αποκρυπτογραφήσιμη. Με τα έργα του, μοιάζει να “δημιουργεί” έναν λογικό και ταυτόχρονα παράλογο, πρωτόγονο και “ακατέργαστο” κόσμο, με ιδιαίτερες στην υφή επιφάνειες. Οι φόρμες, το χρώμα και τα κρυμμένα νοήματα δεν μπορούν παρά να συγκινήσουν τον θεατή.
“Πυροβολώντας” ευθύβολα στο κέντρο μας, ο Αλέξανδρος Λιάπης θέλει να μιλήσει στα ένστικτά μας, στην καρδιά και στο πνεύμα μας για την ίδια την ύπαρξη. Αυτός εξάλλου δεν είναι ο κύριος σκοπός της πραγματικής ζωγραφικής;”
 
Ήρα Παπαποστόλου
Κριτικός & Ιστορικός ΤέχνηςΗ έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 21 Μαρτίου - 14 Aπριλίου
 
 
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
 
ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 - 20.30 
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12.30 - 16.00
 
Gallery artshot Sophia Gaitani Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311,
artshot@sophiagaitani.grgait ani.sophia@gmail.com, www.sophiagaitani.gr